Galleri PI

Posted on nov 23, 2012

Soloudstilling: Floden strømmer Baglæns

M A R T I N F A S T I N G

Fernisering fredag d. 23. november kl. 17 – 19

Udstillingen varer til og med lør d 20. dec 2012

Floden strømmer baglæns

 “No man ever steps in the same river twice, for it’s not the same river and he’s not the same man” (Heraclitus)

Ligesom den gamle græker Heraclitus, kan man bruge billedet af en flod som metafor for hvad virkeligheden er – nemlig en flydende størrelse under konstant bevægelse og forandring. Både floden og virkeligheden strømmer forbi os på godt og ondt i alle sine uendelige variationer, forklædninger, historier, farver og stemninger. På udstillingen “Floden strømmer baglæns” søger Martin Fasting at vende sig om I denne livets flod og lade floden strømme baglæns, ind mod kilden, der hvor virkeligheden opstår. På denne måde fisker Martin Fasting billeder op af livets flod i sin undren over hvor og hvordan virkeligheden opstår, og hvor den vil hen.

Når virkeligheden er resultat af kombinationer af tid, sted, valg og handlinger, kan den virke helt anarkistisk som den udfolder sig. Derfor handler det om at holde sig vågen hvis man gør sig håb om at indfange, endog påvirke, de øjeblikke, hvor forandringerne opstår. Ligesom drengen i et af udstillingens (hoved)værker. Han sidder i gabet på en krokodille i flodens strøm. Og holder han sig ikke vågen og klar, kan krokodillens kæber på et øjeblik klappe sammen, hvorved han vil blive suget ind i livets uendelige myriader af fortællinger, illusioner og sære eventyr. Tematiseringen af det bevidste versus det ubevidste i spørgsmålet om, hvad virkelighed er, ligger således altid som en interessant understrøm i Martin Fastings maleri.

Martin Fasting er født i 1967 i Norge og opvokset i Danmark. Han er uddannet på Det Jyske Kunstakademi 1989-92 og herefter på Gerrit Rietveld Academi i Amsterdam 1992-95. Knyttet til Galerie Pi siden 1998.